Bog’Art a finalizat lucrările de execuție la Proiectul „Extindere Terminal Pasageri Plecări pe Latura de Nord” al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj

Bog’Art a finalizat lucrările de execuție la Proiectul „Extindere Terminal Pasageri Plecări pe Latura de Nord” al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj

Cluj-Napoca – 5 iunie 2024

Bog’Art, în calitate de lider al asocierii Bog’Art – UTI Construction and Facility Management – ACI Cluj în proiectul „Extindere Terminal Pasageri Plecări pe Latura de Nord” al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, are placerea  să anunțe finalizarea lucrărilor, marcând astfel un moment semnificativ în dezvoltarea  aeroporturilor din România.

Proiectul, cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, a avut că obiectiv extinderea Terminalului Pasageri Plecări pe Latura de Nord, mărirea spațiilor de regrupare pentru pasageri atât la parter, cât și la etaj, suplimentarea cu 3 porți noi de îmbarcare,  acomodand astfel un total de 7 fluxuri de Securitate  pentru destinațiile Schengen și 4 fluxuri de Securitate pentru Destinațiile Non-Schengen, și extinderea platformei de staționare aeronave cu aproape 9.000 de metri pătrați, pentru a îmbunătăți gestionarea traficului aerian. Noile spații sunt echipate cu dispozitive de securitate de ultimă generație, tip standard C3, pentru a asigura siguranța sporită a pasagerilor.

Valoarea totală a proiectului a fost de 365.708.900,80 lei, investiție ce va consolida poziția Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj în rândul principalelor hub-uri aeriene din Europa Centrală și de Est și va aduce o contribuție majoră în dezvoltarea economică și turistică a regiunii.

 

Realizările Bog’Art în cadrul proiectului includ:

  • Extinderea terminalului cu aproximativ 7.200 de metri pătrați
    Lucrările au implicat extinderea terminalului de plecări pasageri cu aproximativ 18 metri pe latura de nord spre pistă și pe latura estică cu un tronson de aproximativ 17 metri, aliniat pe latura de nord cu restul extinderii.
    Aceasta extindere a permis adăugarea a încă trei porți de îmbarcare, fiecare dotată cu lifturi pentru accesul la etaj.
  • Structura noii construcții este realizată din stâlpi și grinzi metalice, cu planșee compozite din beton armat, placa fiind turnată într-un cofraj pierdut din tablă cutată, similar celui existent.
  • Fațada este de tip ventilat, placată cu plăci de fibrociment și perete cortină cu profile de aluminiu.

 

Suntem încântați să anunțăm finalizarea acestui proiect important, care reprezintă un pas esențial la  dezvoltarea aeroporturilor din România și la creșterea competitivității pe plan internațional. Echipa noastră a depus eforturi susținute și angajament pentru realizarea acestui proiect, iar rezultatele sunt vizibile și remarcabile. Am respectat termenele contractuale angajate și bugetul alocat, am aplicat soluții tehnice avansate și inovatoare care ne-au permis să îndeplinim cerințele complexe ale proiectului, punând un accent deosebit pe asigurarea calității și durabilității lucrărilor executate.

Suntem dedicați misiunii companiei noastre și suntem pregătiți să ne implicăm în proiecte viitoare de dezvoltare a infrastructurii regionale.

Mulțumim Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj și comunității locale pentru încrederea acordată și apreciem contribuția tuturor partenerilor implicați în realizarea acestui proiect.

a declarat Sorin Greu, directorul general al Bog’Art.

 

Despre Bog’Art:

Bog’Art este cea mai renumită companie de construcții din România. Expertiza extinsă a grupului de firme Bog’Art acoperă o gamă largă de servicii integrate de construcții, livrând proiecte remarcabile care depășesc așteptările clienților. Printr-o abordare bazată pe management eficient și proactiv, integrarea practicilor inovatoare și asistența unei echipe dedicate și profesioniste, compania se angajează să ofere clienților o experiență excepțională și sustenabilă pe termen lung. În ultimii 33 de ani, Bog’Art a contribuit semnificativ la dezvoltarea economică a României, demonstrând performanță și angajament față de calitate în toate proiectele în care a fost implicată.

Mai multe informații pot fi regăsite pe website-ul oficial www.bogart.ro.

 

Despre Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj:

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este cel mai mare aeroport regional din România şi al doilea ca mărime din ţară, după Otopeni. Aeroportul a cunoscut o creștere semnificativă a traficului de pasageri în ultimii ani, datorită investițiilor continue în modernizare și extindere a infrastructurii sale. Cu facilități moderne și servicii de înaltă calitate, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj se angajează să ofere o experiență de călătorie excelentă pentru toți pasagerii săi.

Share post: