NOUL TERMINAL AL AEROPORTULUI INTERNAȚIONAL SATU MARE FINALIZAT ÎN PROPORȚIE DE 95%

NOUL TERMINAL AL AEROPORTULUI INTERNAȚIONAL SATU MARE FINALIZAT ÎN PROPORȚIE DE 95%

Lucrările de construcție la noul terminal al Aeroportului Internațional Satu Mare sunt realizate în proporție de 95%, echipele de constructori desfășurând ultimele operațiuni de finisare înainte de deschiderea programată pentru acest an.

Proiectul a implicat multiple etape și componente, printre care:

  • Construirea unui nou terminal de plecări: Acesta va deservi atât zborurile Schengen, cât și pe cele non-Schengen, oferind facilități moderne și spații generoase pentru pasageri.
  • Modernizarea terminalului existent: Transformarea acestuia într-un Terminal de Sosiri pentru zborurile Schengen și non-Schengen, îmbunătățind astfel fluxul de pasageri și eficiența operațiunilor.
  • Extinderea șorțului de parcare a aeronavelor: Crearea de spații suplimentare pentru parcare, care vor permite gestionarea unui număr mai mare de aeronave.
  • Construirea unei noi stații de pompieri: Aceasta va oferi un răspuns rapid și eficient în caz de urgențe, îmbunătățind siguranța aeroportului.
  • Modernizarea sistemului de iluminare a pistei: Ajustarea acestuia pentru a respecta Regulamentul UE 139/2014, asigurând astfel siguranța și conformitatea cu standardele europene.
  • Instalarea unui sistem automat de manipulare a bagajelor: Acest sistem va facilita procesarea rapidă și eficientă a bagajelor, reducând timpul de așteptare pentru pasageri.
  • Îmbunătățirea securității: Implementarea unor tehnologii avansate de supraveghere video, analiză video bazată pe inteligență artificială, recunoaștere facială și control acces. De asemenea, detectarea incendiilor, adresarea publică și sistemele de alarmă vocală, informațiile despre pasageri, controlul automat la frontieră și infrastructura robustă de comunicații voce-date vor contribui la creșterea nivelului de siguranță și eficiență operațională.

Aceste îmbunătățiri substanțiale vor transforma Aeroportul Internațional Satu Mare într-un hub modern și eficient, capabil să gestioneze un flux crescut de pasageri și să ofere servicii de înaltă calitate, aliniate la standardele internaționale.

Contractul de executie, in valoare de 311,85 milioane de lei, a fost atribuit in luna februarie 2023, asocierea responsabilă pentru execuția lucrărilor fiind formată din Bog’Art, în calitate de lider, alături de UTI Construction and Facility Management și Drumuri Bihor.

Share post: