AEROPORTUL INTERNATIONAL BRAȘOV-GHIMBAV A FOST INAUGURAT OFICIAL ASTĂZI, 15 IUNIE 2023

AEROPORTUL INTERNATIONAL BRAȘOV-GHIMBAV A FOST INAUGURAT OFICIAL ASTĂZI, 15 IUNIE 2023

Proiectarea și construcția terminalului de pasageri precum și a turnului virtual de control pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a fost realizată de compania Bog’Art, în colaborare cu Grupul UTI, și este cea mai semnificativă lucrare desfășurată în ultimii ani la Ghimbav, fiind primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani şi primul din Europa de Est pe care traficul aerian este dirijat de la distanţă, prin sistemul Remote Tower.

Lucrările de construcție au început în luna martie 2020 și au progresat într-un ritm rapid, ce a permis antreprenorului să respecte termenul final de execuție, clădirea terminalului de pasageri fiind terminată în doar 15 luni.

Deschiderea aeroportului marchează o etapă semnificativă pentru regiune. Acesta va servi drept poartă de acces către orașul Brașov, oferind acces facil atât pentru călătoriile de afaceri, cât și pentru cele turistice. Primul zbor care a aterizat pe aeroport a fost un avion TAROM, pilotat de la București, de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului român, Dumitru Prunariu.

Cu locația sa strategică și infrastructura excelentă, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este gata să devină un hub important în Europa de Est, care leagă călători din întreaga lume.

Share post: