ÎNCEPE CONSTRUCȚIA SPITALULUI DE MATERNITATE „SF. IOAN” DIN BUCUREȘTI

ÎNCEPE CONSTRUCȚIA SPITALULUI DE MATERNITATE „SF. IOAN” DIN BUCUREȘTI

Construcția Maternității „Sf. Ioan” din București a început oficial pe 29 mai 2024. Acest proiect emblematic reprezintă un progres semnificativ pentru infrastructura medicală din România.

Faza inițială a proiectului se concentrează pe lucrări de bază esențiale, inclusiv săpături extinse pentru relocarea și înlocuirea rețelelor de utilități, mai exact a conductelor de mari dimensiuni de pe rețeaua primară de distribuție a apei și a căldurii, ce alimentează atât Spitalul Sf. Ioan, cât și o parte importantă a Bucureștiului.

Noua maternitate va cuprinde două clădiri cu o suprafață totală construită de aproximativ 13.000 de metri pătrați. Conceput pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de siguranță, securitate și funcționalitate specifice infrastructurii de sănătate, unitatea va oferi condiții optime atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

Acest proiect ambițios, implicând o investiție considerabilă de 50 de milioane de euro finanțată de Uniunea Europeană, va asigura că România va avea în curând unul dintre cele mai moderne spitale de maternitate din regiune. Construcția va fi realizată prin asocierea dintre Bog’Art și Concelex.

Mai multe informații din conferința de presă oficială pot fi găsite aici: https://shorturl.at/uVrwA

Share post: